Intergalactic Underwater Palace

Cullbergbaletten har i samarbete med Riksteatern skapat en helt ny dansföreställning; Intergalactic Underwater Palace. Föreställningen ges för mellanstadiet och på scenen medverkar fyra dansare och en musiker. Efter tidigare succéer med turnéer som Bartolomeo, Master Minds (i samarbete med Cullbergbaletten), Rosa Brus och Kamuyot fortsätter Riksteatern sin framgångsrika satsning på dans för barn och unga och för första gången har Cullbergbaletten och Riksteatern mötts i en samproduktion riktad till en ung publik.

Koreografen Sebastian Matthias, född och uppvuxen i Tyskland, har skapat en cool, lekfull och medryckande föreställning som utmanar sinnena. Överraskande och dynamiskt rör sig dansarna bland publiken.

-Intergalactic Underwater Palace handlar om sinnesintryck och om en resa genom olika världar. Jag är nyfiken på hur olika intryck som egentligen inte hör ihop påverkar varandra. En undervattensmiljö som man kombinerar med till exempel rörelser från rymden eller robotar. Om man sedan byter till en helt annan miljö, ett slott eller ett palats av kristall. Hur påverkar det kroppen? Hur känns det? Det är så jag vill jobba med kroppar och miljöer. Jag vill att barnens lekfullhet blir en del av föreställningen, säger Sebastian Matthias

Det är en scenografi som samspelar med både publik och dansare, som påverkar - och blir påverkad av - publikens och dansarnas rörelser.

- Scenografin blir som en humoristisk, levande organism som inte bara ringar in utan också ringar om skeendet, lite som utomjordingar som har landat i en gympasal, säger scenograf Johanna Mårtensson.

Ida Lundén har komponerat musiken till Intergalactic Underwater Palace och hon medverkar även som musiker i föreställningen.

Sebastian Matthias är utbildad vid Juilliard i New York och han är internationellt verksam. Intergalactic Underwater Palace är hans första verk i Sverige.

Fakta:
Titel: Intergalactic Underwater Palace
Koreograf: Sebastian Matthias
Tonsättare/musiker: Ida Lundén
Scenograf och kostymör: Johanna Mårtensson

Dansare: 
David Nondorf 
Oskar Landström 
Malika Ali 
Madeleine Tell 
Musiker: 
Ida Lundén

Föreställningslängd: 40 minuter, ingen paus.

En dansföreställning för mellanstadiet.

Intergalactic Underwater Palace är en samproduktion mellan Riksteatern och Cullbergbaletten.