HYPER

Koreografi, scenografi och kostym: Margret Sara Guðjónsdóttir
Ljuddesign: Margret Sara Guðjónsdóttir i samarbete med David Kiers
Ljusdesign: Martin Beeretz
Dansare: Adam Schütt, Anand Bolder, Eleanor Campbell, Vincent Van der Plas
Repetitionsledare Jane Hopper
Kostymassistent Tuva Danhard
Kostympraktikant Cecilia Karlsson

Premiär på Inkonst i Malmö, 8 februari 2017
Längd: ca 35 minuter minuter

Med sitt nya verk HYPER, håller Margret Sara Guðjónsdóttir upp en spegel mot dagens visuella och snabba samhälle. HYPER går ner på djupet i både världen och människorna som befolkar den.

HYPER handlar om det stora mänskliga dramat och ropet från kroppen. Känslor spolas genom dansarnas kroppar utan filter och låter publiken uppleva extrema sinnestillstånd. Föreställningen kryper tyst under publikens hud, glider runt deras inre utrymmen och konfronterar ytan som en inkörsport till vad som ligger under och bortom vår ytliga fasad. Det är ett avväpnande, stilla verk som helar genom att granska och konfrontera den gränslösa kroppens inre verklighet. Genom att dyka ner i ett hypertillstånd uppnås en alternativ fysisk njutning och smärta.

Margrét Sara Guðjónsdóttir är född och uppvuxen på Island. Hon studerade dans vid Artez University of Arts i Arnhem och i Amsterdam. Hon arbetar tillsammans med artister som Gisele Vienne, Erna Ómarsdóttrir, Jan Fabre, Constanza Macras DORKYPARK, Nir De Volff /TOTAL brutal. Margrét Sara grundade Panic Productions i Reykjavík (IS), med dansaren och koreografen Sveinbjörg Þórhallsdóttir och fokuserade på att producera och initiera samarbeten med internationella artister.

Margrét Sara har turnerat internationellt med egna verk sedan 2010 och hon bor och arbetar för närvarande i Berlin. Intimitet är ett centralt tema i hennes koreografiska arbete. Margrét Sara har samarbetat med olika artister under de senaste fem åren och musik till verken har uteslutande skapats av bland andra Peter Rehberg (PITA), elektronisk kompositör.

2015 hade Margrét Sara residens vid Cullbergbaletten i Stockholm. 2017 skapar hon sitt första verk för kompaniet. Hon undervisar regelbundet på Iceland Dance Company, vid dansavdelningen vid Art University of Iceland, BA, vid DOCH i Stockholm och koreografiavdelningen vid Helsingfors konstuniversitet.

Läs merMinska