Lediga jobb

Här hittar du information om lediga tjänster på Cullbergbaletten. 

 

Cullbergbaletten har dansat över hela världen och är ett viktigt inslag i den internationella presentationen av svenskt kulturliv. Genom sina turnéer inom landet når Cullbergbaletten också ut nationellt med modern dans. Kompaniet samarbetar med en mängd nationella och internationella koreografer och scenkonstnärer som skapar föreställningar för stora scener såväl som för de mindre. Cullbergbalettens verksamhet omfattar idag också projekt och produktioner för andra platser än de traditionella scenrummen och samverkan med dansutbildningar. Birgit Cullberg grundade Cullbergbaletten 1967 under Riksteaterns huvudmannaskap. Kompaniet har idag 16 dansare från nästan lika många länder. Sedan starten har dansarnas scenpersonligheter och tekniska styrka varit Cullbergbalettens kännetecken. Gabriel Smeets är konstnärlig ledare sedan maj 2014. Cullbergbaletten är en del av Riksteatern. 


Cullbergbaletten söker Scenmästare


Vad innebär tjänsten?

Som Scenmästare på Cullbergbaletten är du en del av Cullbergbalettens tekniska och administrativa enhet om cirka tio personer. Du har många kontaktytor, både internt och externt och du arbetar nära teknisk koordinator. Tillsammans med det övriga tekniska teamet ansvarar du för Cullbergbalettens tekniska verksamhet.  

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat följande:

vid nyproduktion ta fram lösningar som fungerar för framtida gästspel

vid gästspel arbetsleda Cullbergbalettens tekniska team samt lokal scenpersonal

rapportera det tekniska produktionsarbetets gång till teknisk koordinator och producent

ansvara för att säkerhetsföreskrifter följs vid arbete i studio och på turné

se till att dekor och rekvisita underhålls och är i bra skick inför gästspel 

 

Vem är du?

Du har stor kunskap i scentekniskt arbete vid scenkonstproduktion eller liknande och har erfarenhet av turnéverksamhet. Du är bra på att kommunicera, såväl skriftligt som muntligt, med goda kunskaper i både svenska och engelska.

Vi ser vidare att du är initiativtagande och sätter igång aktiviteter som du driver på ett lösningsorienterat sätt för att uppnå resultat. Du arbetar bra med andra människor, identifierar och utvecklar relationer och delar med dig av din kunskap. Du tar självständigt ansvar för egna uppgifter såväl som för gemensamma resultat, du kommer med förslag på lösningar och ser till att hålla satta tidsramar. 


Övrigt

Tjänsten är placerad i Hallunda, utanför Stockholm och är en heltidstjänst. Den inleds med en provanställning med avsikt att övergå till en tillsvidareanställning. Resor ingår i tjänsten, då verksamheten är turnerande. Tillträde så snart som möjligt.

För mer information, vänligen kontakta: 
Monica Fredriksson, Verksamhetsledare
monica.fredriksson@cullbergbaletten.se, 08-531 99 125

Kajsa Åsheim, Personalspecialist
kajsa.asheim@riksteatern.se, 08-531 99 205
 
Fredrik Rydehäll, facklig representant Teaterförbundet avdelning 15
fredrik.rydehall@cullbergbaletten.se, 070-277 19 02 

Välkommen med din ansökan! Mejla ditt personliga brev och din meritförteckning snarast, dock senast den 13 april 2015 till personal@riksteatern.se. Vi behandlar ansökningar löpande. Märk din ansökan i ämnesraden med ”Scenmästare”. Ange i ditt mejl var du såg annonsen.