Lediga jobb

Här hittar du information om lediga tjänster på Cullbergbaletten. 


Just nu söker vi en teknisk koordinator. 

Cullbergbaletten har dansat över hela världen och är ett viktigt inslag i den internationella presentationen av svenskt kulturliv. Genom sina turnéer inom landet når Cullbergbaletten också ut nationellt med modern dans. Kompaniet samarbetar med en mängd nationella och internationella koreografer och scenkonstnärer som skapar föreställningar för stora scener såväl som för de mindre. Cullbergbalettens verksamhet omfattar idag också projekt och produktioner för andra platser än de traditionella scenrummen och samverkan med dansutbildningar. Birgit Cullberg grundade Cullbergbaletten 1967 under Riksteaterns huvudmannaskap. Kompaniet har idag 16 dansare från nästan lika många länder. Sedan starten har dansarnas scenpersonligheter och tekniska styrka varit Cullbergbalettens kännetecken. Cullbergbaletten är en del av Riksteatern. 


Cullbergbaletten söker Teknisk koordinator

Vad innebär tjänsten?

Den tekniska koordinatorn ansvarar tillsammans med det övriga tekniska teamet för Cullbergbalettens tekniska verksamhet. Detta innebär att:

ansvara för Cullbergbalettens övergripande tekniska planering. I uppgiften ligger att tolka lagar och avtal och ta fram beslutsunderlag till uppdragsledare, konstnärlig ledare och producent.

ta fram förslag på tekniska ramar för framtida produktioner gällande scenstorlek, scenografi, teknisk utrustning/team samt byggtider och tillsammans med producent ansvara för planeringen av det tekniska arbetet i samband med nyproduktion.

vara delaktig i nationell och internationell turnéplanering.

ansvara för Cullbergbalettens tekniska teams schemaläggning och tidrapportering.

vid behov vara scenmästare på turné.

vid behov producera ritningar i AutoCAD eller liknande program.

Din bakgrund:
Vi önskar att du har dokumenterad erfarenhet eller utbildning som teknisk koordinator eller teknisk projektledare inom scenkonst. Du har vana av arbetsledning. Du har erfarenhet av teatertekniskt arbete, gärna på turné. Du kan uttrycka dig väl på engelska, både skriftligt och muntligt, då det är kompaniets arbetsspråk i stor utsträckning. Erfarenhet av arbetsrätt, arbetstidsplanering och turnéverksamhet är meriterande.

Vi ser vidare att du är självgående, har en god samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt.

Övrigt:
Tjänsten är placerad i Hallunda, Stockholm och är en heltidstjänst. Den inleds med en provanställning med avsikt att övergå till en tillsvidareanställning. Resor ingår i tjänsten. Tillträde snarast möjligt. 

Har du frågor, kontakta Mia Larsson, Danschef, mia.larsson@riksteatern.se eller Kajsa Åsheim, HR-specialist, kajsa.asheim@riksteatern.se 

Välkommen med din ansökan! Mejla din meritförteckning och personliga brev snarast till personal@riksteatern.se. Vi behandlar ansökningarna löpande. Märk din ansökan i ämnesraden med ”Teknisk koordinator Cullbergbaletten”.

Anställningsvillkor enligt gällande kollektivavtal. Riksteatern är en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. I Riksteatern ska alla kunna vara delaktiva oavsett var man bor, kön, ålder, utbildning, sexuell läggning, social eller etnisk tillhörighet.